13 oktober, 2013

Young descendants of Stallion DOREE steal the show in Belgian Loose jump..Jonge nakomelingen en showjumpers van Hengst DOREE stelen de show in wedstrijd Vrijspringen ging door in 't Zilverspoor in Moorsele.
Met 3 deelnemers legden de Doree nakomelingen beslag op de tweede,derde plaats & vierde plaats. Stallion DOREE v/d Moskifarm bewijst voor de zoveelste maal dat hij een super vererver is van goede showjumpers.

Eerste plaats was voor de filly Laguna van het Maeshof van de Familie Maes welke ook regelmatig fokt met Stallion DOREE. Deze merrie is echter een afstammelinge van Stallion Toulon de halfbroer van Stallion DOREE.

Deze event was een organisatie van de VZW FPV wat staat voor 'Fokkerij Promotie Vlaanderen'.
De aangelegde installaties voor de paarden en het publiek waren picobello in orde maar de opkomst van de fokkers en het publiek was zeer terugstellend met als resultaat totaal geen ambiance.
Hiervoor kan ik geen positieve hint meer bedenken, vele fokkers zijn waarschijnlijk zwaar ontgoocheld door de teleurstellende resultaten van de verkoop van jonge paarden en zien geen enkele aktiviteit meer zitten.

En er is ook iets wat me persoonlijk dan toch ferm tegen de borst stuite van deze organisatie: waarom staan er allemaal franstalige freelancers in de ring van een event die zich 'Fokkerij Promotie Vlaanderen'noemt. Zijn de Vlaamse vrijwilligers allemaal opgesoupeerd misschien!!

Er waren verschillende Vlaamse fokkers welke niet akkoord gingen met de manier dat de Waalse freelancers de zweep hanteerden daar waar het niet nodig was.Door het taalprobleem konden ze hierover niet vlotjes communiceren met de franstaligen.

Ikzelf welke het wel duidelijk maakte aan de franstaligen kreeg bovendien nog een dreigement naar de kop geslingerd van een ééntalige meneer Hanneton Xavier.
Dit vond ik er toch ferm over, leer misschien eerst vlaams zuiderbuur vooraleer je fokkers bedreigd die u vragen om de zweep achterwege te laten bij de opvolging van hun paarden.

En nogmaals tot treuren toe ga ik het nog eens herhalen: om een jong paard te leren vrijspringen heeft men alleen zijn armen en stem en een beetje lichaamstaal nodig nooit een Zweep !!!

Probeer het tenminste eens uit en stop nu eens met dat onnodig slaan op de paarden en zekers als ze in een voortgaande beweging zijn!